Matlagningen av middagsmaten kommer oftast som en överraskning varje eftermiddag… Saken är den att hungerkänslorna är lite rubbade hos mig och att jag är en obotlig tidsoptimist. Eftersom jag jobbar hemifrån försöker jag ha middagsmaten klar när mannen kommer hem trött och hungrig. Det är för mig en kamp, för jag är alltid inne i något just då vilket leder till att jag gör allt samtidigt och på en gång. Det ska helst gå fort när jag lagar mat – chop chop så ska det vara klart samtidigt som jag har en pensel i handen och dekorerar köksluckorna.

Igår blev det morotssoppa och köksluckor. Det blev bra och jag blev nöjd både med soppan och skåpet, men det går undan i köket och att för någon annan vistas i köket vid den tidpunkten sker på egen risk när jag hoppar upp på målarpallen och ner igen för att mixa soppan så det stänker över golv och väggar. Hundar och ungar har vett att hålla sig undan.

middag7red

skåp8red

middag2red

skåp1red

middag1red

skåp7red

Prova gärna Svedets Morotssoppa, men om Du tycker det blir för mycket med att måla skåp samtidigt så låt bli det. Gör det som passar Dig!

 • en bit vitkål
 • några morötter
 • en bit purjo
 • en rödlök
 • två klyftor vitlök
 • jag hade lite brysselkål hemma jag också la i
 • ingefära, stor eller liten bit beroende på förkylningsstatus i familjen ;-)
 • 1 burk kokosmjölk av bra kvalité, tex Kung Markatta
 • en skvätt grädde
 • kryddning efter smak
 1. Fräs alla grönsaker/rotfrukter i smör och olja, först löken sedan det andra
 2. Häll på kokosmjölken och koka ihop till grönsakerna har mjuknat
 3. Mixa med stavmixer till slät konsistens
 4. Häll i grädden och smaka av med kryddor

Smaklig måltid!