vatten1

Det är varmt, sommar skulle man kunna säga. Jag tänker på vatten såna här dagar. Det går åt mer och det blir så tydligt hur mycket djuren dricker. Hundarna flåsar och tar gärna en extra slurk lite då och då. Vi får fylla på till fåren tre gånger om dagen istället för två, och hästarnas vatten måste också kollas. De har fått komma ut i sin vårhage och är så nöjda. Dit tar vi vattnet på fyrhjulingen eller skottkärra.

vatten3

Hönsen, kycklingarna och ankorna måste få rent vatten minst två gånger per dag. Ankornas badvatten är populärt även hos hundarna.

vatten4vatten5

Blommorna får inte glömmas.

vatten6

”Mamma, betalar vi för vattnet?” undrar sonen ”nej vi har egen brunn” säger jag ”men vi betalar för elen till pumpen, och ny pump om den går sönder. ”Så vi kan bara låta det rinna då” säger sonen och jag ser att han njuter av de vackra vattendropparna som kan skapa regnbågar mot solen, men mina tankar går till barn som aldrig kan leka i vatten och kämpar dagligen för att överleva så jag säger nej, vi kan inte låta det bara rinna utan eftertanke.

Kontrasterna är stora. Jag begränsar mina vattenfunderingar idag till sysslorna på vår gård. Det är tillräckligt för mig just för tillfället.

Här är en länk till unicef och deras vattenprojekt i Somalia